Wij zijn doorlopend op zoek naar begeleiders in de:

Jeugdzorg

GGZ

Psychiatrie

Verslavingszorg

Forensische zorg

Vacatures

Begeleiders Jeugdzorg

Je bent een ervaren professional met minimaal een opleiding op mbo-niveau 4, maar bij voorkeur een hbo-opleiding als SPH, Pedagogiek of Social Work;

Je hebt kennis van en ervaring met motiverende gesprekstechnieken en CGW (competentie gericht werken);

Meerdere jaren ervaring binnen instellingen met jongeren met een licht verstandelijke beperking (bijvoorbeeld penitentiaire inrichtingen, de jeugdpsychiatrie of orthopedagogisch behandelcentra) is een sterke pré;

Geduldig, sensitief en daadkrachtig;

Weerbaar, creatief en zelfbewust.

Begeleiders GGZ

Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden, bent goed in staat om samen te werken in een multidisciplinair team en een constructieve bijdrage te leveren aan de behandeling. Je bent nieuwsgierig, creatief en flexibel en denkt buiten de bekende kaders. Om voor deze baan in aanmerking te komen moet je in het bezit zijn van je een diploma een SPW / SPH diploma of begeleider niveau 4 of 5 met voorkeur een differentiatie GGZ. Je hebt affiniteit met de doelgroep van licht verstandelijk gehandicapten, ervaring in de forensische psychiatrie is een pré.

Verder ben bent bereid om te werken in dag-, avond-, nacht- en weekenddiensten volgens rooster.

Begeleiders Psychiatrie

Je bent in het bezit van een MBO niveau 4, HBO-V of SPH diploma. Je hebt kennis en/of ervaring aangaande psychiatrische ziektebeelden. Je bent in staat binnen korte tijd een inschatting en diagnose te stellen van de zorgbehoefte. Je bent alert en kunt snel schakelen; ook in een hectische werkomgeving. Je weet jouw creativiteit in te zetten om te komen tot oplossingen. Je beschikt over overtuigingskracht in je benadering van cliënten.

Begeleiders Verslavingszorg

Ben jij een begeleider niveau 4 of 5 en lijkt het jou een uitdaging om te werken binnen de verslavingszorg? Sta jij stevig in je schoenen en vind jij het leuk om een bijdrage te leveren aan het klimaat op de afdeling? Ligt jouw kracht ook in het begeleiden van cliënten? Dan is Samen in de Zorg op zoek naar jou! Als begeleider binnen de verslavingszorg heb je veel verschillende taken. Zo houd jij je bezig met de verschillende verpleegtechnische handelingen. Je bent niet alleen de begeleider voor de cliënt, maar ook de begeleider, dus het luisterende oor. Een erg dynamische functie! Overige taken die jij hebt:

  • Het voeren van individuele gesprekken en gesprekken in groepsverband;
  • De cliënt observeren en zo nodig hierin schakelen;
  • Deelnemen aan verschillende overleggen binnen afdelingen;
  • Het onderhouden van contacten met familie en andere zorginstellingen.

Begeleiders Forensische zorg

Als professional zul je merken dat het proces richting het terugkregen naar de maatschappij soms angst en onrust met zich meebrengt. Aan jou als professional om hier samen met je team op een goede manier mee om te gaan.

In goed overleg met alle betrokken disciplines werken jullie samen aan het behandelplan van de cliënt. Je werkt samen aan een sterke herstelgerichte visie. Ook ben je samen met de cliënt bezig om meerdere leefgebieden weer op orde te brengen en de kans op recidive zoveel mogelijk te verlagen. De cliënten komen vanuit het hele land, en vanuit verschillende organisaties. Je kunt hierbij denken aan een penitentiaire inrichting of een Forensisch Psychiatrisch Centrum.

De begeleider die we zoeken herkent zich in de volgende punten:

  • Een afgeronde niveau 4 of 5 opleiding;
  • Geldige BIG registratie;
  • Ervaring in de GGZ of in een penitentiaire inrichting;
  • Beschikbaar voor 24 tot 36 uur per week;
  • Stevig in de schoenen staan;